Aragon Online

Go Back   Aragon Online > Aragon Online Forums > Aragon Online Feedback

Aragon Online Feedback Let us know if you find problems, have suggestions for improvements, or just want to complain.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-20-2009, 02:03 AM
ZBrand ZBrand is offline
Knave
Novice
   
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
ZBrand is on a distinguished road
Default 2 Quick Question

Wow, nice to see something like this online, I've been a big fan of the original since waaay back in the day, thanks for making this! Anyhow, I'm trying things out here and I have 2 issues:

1.) After my first combat, my Cavalry unit is pretty beat up. But how do you reinforce a unit ? I've only been able to find the create new unit even after looking through the help.

2.) Is there a way to interrupt combat on a certain turn? I was caught aback by how fast dwarves can move, would have done better if I could have reversed orders earlier in the first few turns. By the way, there also seemed to be a bug in the turn order where if militia become dispersed while in the process of entrenching, the game gets stuck on the current turn; it's not a game breaker because simply switching to a valid command fixes it, but it was noticeable when turn 22 came up a third time before I figured out what happened.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-20-2009, 02:19 AM
Merlin's Avatar
Merlin Merlin is offline
Supreme Wizard
Administrator
 
City: Riverton
Race: Human
Wealth: 870,002
Population: 1,582
 
Join Date: Dec 2003
Location: The deepest dark of Oregon
Posts: 3,265
Merlin is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by ZBrand View Post
Wow, nice to see something like this online, I've been a big fan of the original since waaay back in the day, thanks for making this! Anyhow, I'm trying things out here and I have 2 issues:

1.) After my first combat, my Cavalry unit is pretty beat up. But how do you reinforce a unit ? I've only been able to find the create new unit even after looking through the help.

2.) Is there a way to interrupt combat on a certain turn? I was caught aback by how fast dwarves can move, would have done better if I could have reversed orders earlier in the first few turns. By the way, there also seemed to be a bug in the turn order where if militia become dispersed while in the process of entrenching, the game gets stuck on the current turn; it's not a game breaker because simply switching to a valid command fixes it, but it was noticeable when turn 22 came up a third time before I figured out what happened.
1. In the Equip list, there is a "Number" text box, which can be changed (to larger values). This is the equivalent of Reinforce/Disband.

2. I would have never found that problem! It will be fixed as soon as possible. Thanks for the feedback!
__________________
Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger.
The Lord of the Rings
Gildor, Chapter 'Three is Company'.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-20-2009, 06:14 AM
ZBrand ZBrand is offline
Knave
Novice
   
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
ZBrand is on a distinguished road
Default

Thanks for the quick reply. I took another look and some more stuff came up, let's hope this doesn't become too common .

First, I tried advancing a month's worth of game time and the message says I have a new turn coming up in roughly -1000000 seconds, is there a limit on turns per day or did I do something wrong?

The other things, which may also be due to misunderstanding, are related to how to manage resources. I'm trying to import food, so I type in '1000' in the import column and save. It shows up, and two towns are listed to trade with, but the dropdown by them has two blanks, a real blank and 'NaN', neither of which give me a price to pay.

The other issue was trying to refit the troops as you described, and I think this could be a bug: I typed in a new number of bowmen, upping from 15 to 20, but it was counting the total cost of their bows against me instead of the difference (have 400 bow points in stock, but it said the cost was over 1000, which is right if it counts all 20 Heavy X-Bows instead of the 5 I would be adding). Couldn't figure out a workaround for this, so thanks in advance!
Reply With Quote
  #4  
Old 01-20-2009, 07:23 PM
Merlin's Avatar
Merlin Merlin is offline
Supreme Wizard
Administrator
 
City: Riverton
Race: Human
Wealth: 870,002
Population: 1,582
 
Join Date: Dec 2003
Location: The deepest dark of Oregon
Posts: 3,265
Merlin is on a distinguished road
Default

I'm going to blame the first two problems on a server or network error for now, but I will investigate both.

The cost shows the total. When you save, only the difference will be charged. That should be made clearer, such as having a Cost column and a Change column there.
__________________
Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger.
The Lord of the Rings
Gildor, Chapter 'Three is Company'.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-21-2009, 11:09 PM
Morlicar Morlicar is offline
Knave
Stable Hand
   
Join Date: Jan 2009
Location: Richmond, VA
Posts: 25
Morlicar is on a distinguished road
Default

With regard to the "Next turn in -100000 seconds" issue that ZBrand is having, I have a similar issue. For the last several days, whenever I sign in, I get a similar message. Currently it tells me, "Next turn in -265910 seconds." I was about to start a thread about it when I noticed Zbrand's comment.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-22-2009, 02:15 AM
Merlin's Avatar
Merlin Merlin is offline
Supreme Wizard
Administrator
 
City: Riverton
Race: Human
Wealth: 870,002
Population: 1,582
 
Join Date: Dec 2003
Location: The deepest dark of Oregon
Posts: 3,265
Merlin is on a distinguished road
Default

If you let the page sit for (exactly) one minute, does it change to "Next Turn"?
__________________
Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger.
The Lord of the Rings
Gildor, Chapter 'Three is Company'.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-22-2009, 02:59 AM
Morlicar Morlicar is offline
Knave
Stable Hand
   
Join Date: Jan 2009
Location: Richmond, VA
Posts: 25
Morlicar is on a distinguished road
Default

I cannot speak for ZBrand, but this is my experience...

If you mean, does the screen refresh on its own with the Next Turn button, then No.

I've also manually refreshed the screen after a minute and the "Next turn in -279502 seconds." remains. (the number usually changes and the absolute value always seems to increase)

Finally, after a minute passed, I tried going from the Aragon menu to the City menu and back, and the "Next turn in -279502 seconds." remains
Reply With Quote
  #8  
Old 01-23-2009, 01:21 PM
Merlin's Avatar
Merlin Merlin is offline
Supreme Wizard
Administrator
 
City: Riverton
Race: Human
Wealth: 870,002
Population: 1,582
 
Join Date: Dec 2003
Location: The deepest dark of Oregon
Posts: 3,265
Merlin is on a distinguished road
Default

Both problems related to the Next Turn should be fixed. The time interval was wrong in the javascript, and the one minute update was broken.
__________________
Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger.
The Lord of the Rings
Gildor, Chapter 'Three is Company'.
Reply With Quote
  #9  
Old 01-23-2009, 09:37 PM
ZBrand ZBrand is offline
Knave
Novice
   
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
ZBrand is on a distinguished road
Default

Yep, turns work fine now!

I'm still having trouble with the troops and trade though. I can confirm that for bows at least, it's not working off difference. I just tried adding a single bowman and get 'you can't save, don't have enough bows', and when I put it down to 15 men again, I got the same message even though that's the amount I started with. As for trade, I just can't figure out how to actually get the trade part working, I need to import food so I don't keep losing people.
Reply With Quote
  #10  
Old 01-24-2009, 01:25 AM
Merlin's Avatar
Merlin Merlin is offline
Supreme Wizard
Administrator
 
City: Riverton
Race: Human
Wealth: 870,002
Population: 1,582
 
Join Date: Dec 2003
Location: The deepest dark of Oregon
Posts: 3,265
Merlin is on a distinguished road
Default

When you look at the equip section, at the bottom is a list of your "stores", which are the g.p. amounts of each store that you have in your city. During play-testing, we allow those numbers to go negative, which is what has happened with your Bow stores, I'd guess. I also verified that adding recruits only costs the difference between the before and after.
__________________
Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger.
The Lord of the Rings
Gildor, Chapter 'Three is Company'.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question... Maleficus General 5 08-11-2008 04:17 PM
Question on concerning DC's for D&D Xyvol Role-Playing Games 1 07-04-2004 09:29 PM


All times are GMT. The time now is 06:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2003 - 2012 by Unintended Features